• Ronnie Fotografie

    Ronnie Hulshof

Peter R. de Vries waarschuwt ondernemers voor cybercrime

NUNSPEET MKB bedrijven denken niet zo snel aan het slachtoffer worden van internetcriminelen. Toch zijn ze een gemakkelijke doelwit voor bijvoorbeeld hackers, omdat op hun rekening meestal meer geld staat dan op die van particulieren. In Nederland wordt de schade door cybercrime geschat op 10 miljard euro per jaar.

Zo'n 150 ondernemers die klant zijn bij Rabobank Noord Veluwe werden donderdagavond in de Veluvine in Nunspeet gewezen op de gevaren van de cybercrime; criminaliteit in de digitale wereld. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries, Pim Takkenberg, directeur van Cyber Security Northwave, Randy Snellenberg, Capgemini en professioneel hacker, Sacha Keller, Consultant van Capgemini en Dennis van Bruchem, adviseur Fraude en Corporate Security Compliance Rabobank namen de ondernemers mee in wat cybercrime is, wat ontwikkelingen zijn en wat iemand moet doen die slachtoffer is geworden.

Peter R. de Vries gaf als gespreksleider de ondernemers in de zaal de gelegenheid om vragen te stellen aan het deskundige panel. De deelnemers aan deze avond waren onder de indruk van de professionaliteit van de criminelen en de grote risico's die je zowel als particulier als bedrijf loopt om slachtoffer te worden van deze vorm van criminaliteit. Ondernemers deelden veel ervaringen met elkaar. Ook werden er een aantal concrete tips voor ondernemers gegeven om zichzelf er tegen te beschermen.