Super snertactie bij Slagerij Van Rhee

Advertorial

UDDEL Het is koud en een gure wind zorgt voor een winters gevoel. Wie denkt er dan niet meteen aan snert? Je ziet dan de ijsbaan al voor je waar een kraampje staat met echte, ambachtelijke erwtensoep met worst. Ook bij andere buitenactiviteiten als loop- en fietsevenementen lusten deelnemeers en toeschouwers graag een kom warme, goed gevulde erwtensoep.

Slagerij Van Rhee heeft nu een echt grote Snertactie voor goede doelen. Verenigingen, clubs, scholen, kerken of wie dan ook kunnen met deze actie op een leuke manier hun kas spekken. Op www.snertactie.nl staat precies hoe het allemaal in zijn werk gaat. De (erwten)soep wordt in stevig materiaal verpakt in handzame 'worsten' van 1 liter en zijn op die manier gemakkelijk te verkopen. Op de site staan handige tips.

LANDELIJK Al jarenlang heeft Slagerij Van Rhee veel grote klanten in het hele land die hun producten afnemen. Via hen vindt verdere verspreiding van de producten plaats, dus het kan zomaar gebeuren dat je in een winkel in Limburg een product uit Uddel tegenkomt. Maar ook verenigingen uit bijvoorbeeld Zeeland weten de weg naar de Veluwe te vinden en nemen jaarlijks grote partijen erwtensoep af voor acties. Geen wonder, als je per verkochte liter soep maar liefst 1,50 euro pure winst in de kas kunt stoppen. Dat is snel geld verdienen.

SOEPERLEKKER Van Rhee maakt niet alleen duizenden liters snert, ook tomatensoep en bruine bonensoep zijn populair bij meerdere acties door het hele land. Net als de rookworsten, rollades en andere soorten worst. ,,Op aanvraag zijn er heel veel mogelijkheden", vertelt Els van Rhee. ,,Bij grote afname is het mogelijk om een koelwagen mee te krijgen, zodat de producten goed gekoeld kunnen blijven. Of een pan of ketel om de soep warm te houden. Op al onze producten staan de ingrediënten en de houdbaarheidsdatum. Ondanks alle grote en handige (meng)machines komt er nog heel veel handwerk bij kijken, dus alles wordt ambachtelijk bereid, het zijn dan ook pure natuurproducten."

AMBACHT Ambachtelijke Slagerij Van Rhee bestaat al vanaf 1938 en is wijd en zijd bekend om de kwaliteit vann de producten uit eigen slagerij en worstmakerij. Dit Uddels bedrijf stelt hoge eisen aan de kwaliteit en Van Rhee Vleeswaren is daarom gecertificeerd voor ISO 22000, dus klaar voor de toekomst. Voor de soepen en worsten (en de andere producten natuurlijk) gebruiken de makers de eigen samenstelling van kruiden en uiteraard de eigen receptuur. Maar dat proef je dan ook.

WINTERMARKT Op woensdag 7 december (vandaag dus) is Slagerij Van Rhee uiteraard aanwezig op de Wintermarkt in en bij Het Blanke Schot. Els van Rhee: ,,Natuurlijk mag iedereen gratis komen proeven van onze overheerlijke snert." Met de wintermarktactie: 2e liter voor de halve prijs begaat men zeker geen miskoop, want het hoeft niet in één keer op. Door de juiste productie kan het gerust een aantal weken in de koelkast bewaard worden.

Kijk voor de speciale actie op www.snertactie.nl en voor overige info op www.slagerijvanrhee.nl. Bellen kan altijd op 0577 401 206

Foto: In de winter gaat er volgens velen niks boven een kom snert met worst en spek.