• Hanneke Bloemendaal

Veluwse Innovatie Prijs en uitreiking van Willie Wortel Award

VELUWE Welke regionale ondernemer de Veluwse Innovatie Prijs in ontvangst mag nemen, wordt op donderdag 29 november bekendgemaakt. De uitreiking vindt in een feestelijke setting plaats in Hotel Sparrenhorst in Nunspeet.

Hanneke Bloemendaal

Innovatie in de regio is het centrale thema van de deze week gehouden 'Week van het ID', een initiatief van Innovatiehuis de Diamant. Het gevarieerde programma met bijeenkomsten, workshops en bedrijfsbezoeken voor en door regionale ondernemers wordt afgesloten met de uitreiking van de Veluwse Innovatie Prijs (VIP). Ronald Cleijsen, directeur van Wivé Techniek B.V. in Nunspeet, is voorzitter van de jury van de Veluwse Innovatie Prijs. Hij licht toe: ,,De Veluwse Innovatie Prijs wordt toegekend aan de ondernemer met de meest duurzame technologische innovatie. Het is de derde editie van de VIP en we zijn nog steeds aan het concept aan het sleutelen. De Veluwse mentaliteit wordt gekenmerkt door bescheidenheid en 'onder de radar blijven', maar wij vinden dat innovatieve ideeën juist in de schijnwerpers moeten staan. Daarom komen alle tien genomineerde bedrijven op het podium en geven een presentatie over hun bedrijf en hun innovatie. Er wordt bovendien dit jaar niet alleen een juryprijs toegekend, maar tevens een publieksprijs."

DE DIAMANT Innovatiehuis De Diamant is een samenwerkingsverband tussen IGEV, RCT Gelderland, Noord Veluwe Ondernemers Overleg (NVOO), Hogeschool Windesheim, Landstede en de Rabobank. Het doel is de regionale economie te versterken en werkgelegenheid te bevorderen. ,,Onze innovatiemakelaars ondersteunen op diverse manier bedrijven op de Noord-Veluwe die een innovatief idee hebben. Maandelijks worden twee bedrijven uitgelicht op onze website. De winnaar van de VIP wordt geholpen om van zijn of haar innovatie echt een verdienmodel te maken."

VIP De genomineerde bedrijven voor de VIP zijn Anoxia, Jansen Techniek en GeneCoach uit Putten, Allinq, Qimarox en Bramr uit Harderwijk, Quant Base uit Nijkerk, Larsen & Buhl uit Zeewolde, Leadax uit Wapenveld en ABC Product uit Ermelo. ,,Alle bedrijven zijn bezocht door leden van de jury. Aan de hand van hun verhalen en filmpjes over het bedrijf wordt de uiteindelijke winnaar gekozen. Ik wil echter benadrukken dat ze allemaal goed zijn; alleen al vanwege het feit dat je als ondernemer de moed hebt gehad om tijdens de dagelijkse bedrijfsvoering tijd te nemen voor innovatie. Om die reden worden alle bedrijven in de schijnwerpers gezet." Hij vervolgt: ,,Op de finaleavond wordt ook de Willie Wortel Award uitgereikt, de innovatieprijs voor studenten aan het MBO of HBO. Ik ben heel benieuwd naar hun ideeën, die doorgaans heel verfrissend zijn." De finaleavond wordt geopend door schaatscoach Jac Orie, die zijn visie op innovatie deelt met het publiek. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Meer info: www.dediamantvanmiddennederland.nl.