• Eric Kroes

Verswinkel met buurtfunctie

Advertorial

SPEULD Het buurtschap Speuld heeft weer een eigen buurtsuper genaamd Veluwse Versmarkt. Dat woord vers is niet zomaar aan de naam toegevoegd want vers moet het zijn en dat is het ook zeker, zegt de nieuwe eigenaar Jan Schipper. ,,We kunnen ons meten met de grote supermarkten als het gaat om de groente en fruit dat in deze buurtwinkel te koop is." Die verse producten betrekt de Veluwse Versmarkt dan ook rechtstreeks uit een eigen bedrijf in Oud-Beijerland.

Dat van Oud-Beijerland naar Speuld vraagt om uitleg en Schipper geeft die graag: ,,We komen al langere tijd op vakantie op de Veluwe en elke keer zeiden we tegen elkaar dat we eigenlijk hier zouden moeten wonen. Toen deze buurtsuper door de vorige eigenaresse (Anja Vlot) werd gesloten hebben we de beslissing genomen deze buurtsuper over te nemen." Het was eerst passen en meten maar met het aanstellen van de voormalige zaterdaghulp Amber Schouten uit Speuld, naar vijf dagen in de week, werd de puzzel compleet. Schipper is dan ook erg blij met de aanstelling van Schouten want zij kent de winkel en de buurt en de buurt kent haar. De donderdag neemt Jan Schipper zelf voor zijn rekening waardoor de winkel zes dagen in de week geopend is.

VERS Het brood komt van de traditionele bakker uit Voorthuizen zoals de klanten gewend waren en de vleeswaren komen van slagerij Van Rhee uit Uddel. De aanbiedingen van de dagelijkse boodschappen zijn bijna net zo scherp als bij de grotere supermarkten. Jan Schipper: ,,Ik kan natuurlijk niet echt met die gasten concurreren. Maar de groente en fruit en vooral de seizoensproducten hierin zijn een stuk goedkoper. Onze kracht ligt vooral in de seizoensgebonden producten op het gebied van groente en fruit want die komen rechtstreeks uit onze eigen telersbedrijven in Oud-Beijerland. Mijn vader, broer en ikzelf zijn heel ons leven in deze branche al aan de slag." Verse producten zoals aardbeien, appels, peren en velerlei soorten groenten zijn hier dan ook te koop voor een fijn prijsje.

LEKKERNIJEN De buurtwinkel heeft zich verder ook gespecialiseerd om andere seizoensgebonden producten vers aan de man te brengen, waaronder bijvoorbeeld kersen en pruimen. Daar hebben zelfs de bewoners van Elspeet, Uddel en Garderen wel een ritje naar Speuld voor over.

SAMPINGGASTEN Naast de buurtfunctie is de Veluwse Versmarkt ook ideaal voor de vakantieganger die in de ochtend hier zijn verse afbakbroodjes kan halen en dan gelijk kan kiezen welke versproducten hierbij passen. Voor alle aanbiedingen heeft de Veluwse Versmarkt een eigen facebookpagina: www.facebook.com/veluwseversmarkt

De winkel is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur en van 13.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

a [Veluwse VersmarktGarderenseweg 122Speuld